JEM Maintal

  • 0

JEM Maintal

Category : News , Uncategorised

 

Guld och två silver i JEM i Jujutsu, Lovisa Schmidt Europamästare U21 – 52 kg

Lovisa Schmidt och Joakim Vistam

Junior EM Maintal 25-26 Sep 2021

Efter långt uppehåll så var den Svenska juniortruppen på mästerskap igen. I helgen tävlade sju stycken fighters i JJIF Fighting.

Ett fantastiskt resultat med Guld i U21 -52 kg för Lovisa Schmidt från Nacka Dojo efter fyra väldigt starka matcher. 

Lovisa har utvecklats och fick ihop både slag och sparkdelen och var svår att rubba i kast. Hon utnyttjade sin räckvidd och satte många fina ipponsparkar. Efter vinst mot Marie Vellguth från Tyskland i sista matchen så säkrade Lovisa guldet

Lovisa Schmidt

Silvermedaljer till Emma Lette och Ella Jacobsen båda från Nacka Dojo. 

Emma som är regerande världsmästare i U21 -70kg startade lite ofokuserat i första matchen och förlorade mot Lena Kostanjok från Slovenien som vann guldet. Emma vann sina återstående fyra matcher och visade lite mer av sin normala nivå som är skyhög. 

Emma Lette

Ella som är världsmästare i U18 -70 kg Tävlade nu i U21 -63kg och startade EM utmärkt. Vinst i kvartsfinal och semifinal efter smart och riktigt bra jujutsu där hon dominerade på golvet. I finalen kändes det som hon skulle kunna ge Lisa Fuhrman från Österrike en rejäl match. Tyvärr så hängde inte benen med riktigt i finalen så Ella fick nöja sig med ett silver den här gången. 

Ella Jakobsen

Nisse Lindberg och Robin Vistam tävlade i U21 -62kg och hade tufft motstånd. 

Nisse tog sig till bronsfinal efter en seger och en förlust men förlorade tyvärr den mot en Rumän. Nisse som har en helt egen stil att fightas på kändes väldigt lugn och fokuserad och hade lika bra kunnat tagit sig till final.

Nisse Lindberg

Robin Vistam fick en bra och första match mot en Fransman som senare tog sig till final. Han ledde matchen som vanligt på poäng men förlorade ändå på fullt hus efter ett kast och fasthållning från Fransmannen. 

Robin Vistam

Landslagsdebutanterna i U18, Toni Beljo från Jujutsu-Ryo Värnamo samt Noel Petterson från Hiyama Dojo tävlade på lördagen och gjorde fina matcher. 

Toni tog sig till semifinal men förlorade tyvärr den och fick därefter gå bronsfinal mot Markos Fournarakis från Grekland. Toni förlorade tyvärr den men gjorde ett väldigt bra mästerskap. 

Toni Beljo

Noel som jag hade höga förväntningar på fick en tuff start och han inte riktigt komma igång i sin matcher. Fightades bra i del ett slag och spark men blev kastad och fasthållen. Noel kommer att synas i fler mästerskap och med hårt arbete så kommer vinsterna. 

Noel Pettersson

Alva Lette och Hugo Blommaskog fick stanna hemma på grund av skador och där hade vi absolut ett par medaljchanser som vi får på ett annat mästerskap.

Sammanfattningsvis ett bra första mästerskap med tanke på att det var första tävlingen sen våren 2020. Nu ser vi fram emot Senior och junior VM i Abu-Dahbi i början på November 2021.

Hälsningar från Maintal Tyskland

Joakim Vistam

Coach Jujutsulandslaget 

U21

Lovisa Schmidt -52, Nacka, Guld

Ella Jakobsen  -63, Nacka, Silver

Emma Lette -70, Nacka, Silver

Nisse Lindberg -62, Nacka 5:a

Robin Vistam -62, Nacka, 9:a

U18

Toni Beljo -81, Värnamo, 5:a

Noel Pettersson -66, Hiyama, 9:a

Hugo Blommaskog -73, Shindo, Skadad deltog ej.

Alva Lette -70, Nacka, Skadad deltog ej. 

 


Leave a Reply